Bästa barnvagn för terräng? Test av barnvagnar som tål tuff terräng!

Den ultimata guiden till de bästa terrängvagnarna

Terrängvagnar är robusta buggor, som är utrustade för att hantera alla typer av terräng, precis som namnet antyder.

Vad är en terrängvagn?

De har vanligtvis tre (ibland fyra) stora luftfyllda däck som liknar cykeldäck och tillräcklig upphängning för att rulla över sprickade trottoar, gräsbevuxna eller mulchfyllda parker eller till och med steniga marken, utan att barnet inuti verkligen känner något av det. Bortsett från det ger de också extra kontroll till föräldern när man går över leriga vägar eller till och med hala snö. Även om en-terrängvagn kan användas som din vanliga vardagliga barnvagn, skulle jag inte rekommendera att ta en i trånga platser, tunnelbanor, smala hallar och andra snäva utrymmen. Detta beror på att de är större, tyngre och mycket mindre kompakta, även vid vikning, jämfört med en vanlig paraply eller lättvagn.

Behöver du en terrängvagn?

Om du letar efter en barnvagn för att få dig och ditt barn genom en livsstil som mest berör stadsvägar, tunnelbanor och lägenhetsbyggnader, kommer terrängen inte att vara till stor nytta för dig (för sådana barnvagnar, kolla här och den här guiden).

Å andra sidan, om du redan har en vanlig barnvagn för daglig användning och du vill investera i något som kommer att vara användbart när du och ditt barn går till en liten terrängventilation, är det du letar efter allt -vagnsvagn. De är perfekta för picknick, en resa till stranden eller mini vandringsturer. Du kommer att älska det faktum att du enkelt kan skjuta barnvagnen över ojämn terräng och de stora hjulen med gott om upphängning på dem kommer att förhindra att ditt barn känner stötarna på vägen.
Är terrängvagnar detsamma som joggningsvagnar?

Visserligen finns det gott om terrängcyklingvagnar tillgängliga, men en terrängvagn och en joggare är inte samma sak. En vanlig jogging barnvagn har ett fast framhjul för stabilitet under snabba joggar. Men ett antal joggers erbjuder också ett svängbart framhjul som är låsbart, precis som en terrängvagn. Det svängbara framhjulet gör det möjligt för barnvagnen att användas med större manövrerbarhet när det inte är i drift och du kan självklart alltid låsa den när du och ditt barn bestämmer dig för att ta en jogga tillsammans. Dessutom kommer jogging barnvagnar också ha en handbroms. Med detta sagt är likheterna mellan de två mycket och det är därför de bästa terrängvagnarna är de som också kan hantera jogging sessioner.
Hur hittar du den bästa terrängvagnen för din familj?

Här är några saker du bör tänka på vid val av en terrängvagn.
Ange dina prioriteringar rakt

Innan du rusar in för inköp, tänk och notera dina prioriteringar. Här är några frågor att fråga dig själv:

    Vilka är de viktigaste funktionerna som du förväntar dig från din terrängvagn?
    Planerar du att jogga med det eller involverar det bara enstaka off-road promenader med din bebis?

Det går inte att spendera extra pengar på en jakt på terräng, om du aldrig går med din lilla i släp. Det är också viktigt att ställa in en budget så att du inte överskrider något som ditt barn snart kommer att växa över.
Tänk på ditt barns ålder

Jag skulle inte rekommendera att ta ditt barn på vandring eller terräng i en terrängvagn innan han / hon är minst sex månader gammal. Alternativt, för daglig användning kan du använda din terrängvagn som barnvagn eller barnvagn genom att helt enkelt installera en kompatibel spädbarnstol eller en bassäng tills han / hon blir gammal att använda barnvagnens säte. Återigen rekommenderas det inte att ta ditt nyfödda barn (yngre än 6 månader) för joggning eller körning med eller utan barnbarnstol.
Tänk på storleken

Som tidigare nämnts är all terrains stora barnvagnar med stora hjul som är avsedda att tas utomhus. Se till att din bil har en bagage som är tillräckligt stor för att bära enheten runt, eftersom de inte är kända för deras bärbarhet, även när de är vikta. Du kan också behöva göra plats för två barnvagnar hemma, eftersom du förmodligen vill ha en vanlig, kompakt och lättvagn för din baby också.
Gå till en stor, utdragbar baldakin

Du kommer inte att stanna inomhus med barnvagnen "terrängbana", eller hur? Självklart inte! Det är därför viktigt att din barnvagn har en stor baldakin med helst UPF 50+ solskydd för att skydda ditt barn från solen. Om möjligt, försök hitta en som också har en utdragbar baldakin som är tillräckligt stor för att täcka ditt barn helt när vädret blir grovt. Håll även ett regnskydd och en vindsköld passande.

Kontrollera hjulen

Hjulen eller däcken på en terrängvagn är i stort sett vad som skiljer dem från vanliga barnvagnar. De bör vara stora och helst luftfyllda för bättre chockabsorption. Det är särskilt nödvändigt att ha tillräckligt med hjulupphängning som det är där påverkan från grov terräng känns mest. Framhjulet ska också svänga och vara låsbart samtidigt så att du enkelt kan växla mellan "jogging mode" och "vardagsläge". Dessutom, om du måste promenera över lera eller snö, går trottoaren på barnvagnens hjul är din vän. Därför är det viktigt att däcken på din nya terrängpark har tillräckligt med slitbanor på dem för att hjälpa dig att hålla kontroll även i sådana hala situationer.
5-punktsnätet är ett måste

5-punkts sele är den säkraste som finns just nu och alla bra barnvagnar har det. Även om terrängen är utrustade för att hantera svåra vandringsförhållanden, finns det alltid en liten chans att det kan tippa eller du kan förlora kontrollen för ett ögonblick. I sådana scenarier låter en 5-punkts sele inte ditt barn falla på grund av själva konstruktionen av kontraptionen, vilket säkrar överkroppen.

Nu när du har en uppfattning om vad du ska leta efter, gå igenom vår lista över bästa terrängvagns recensioner för att hitta den som passar dina behov mest. Ställ in dina prioriteringar och håll dem i åtanke.
Bästa terrängvagnens recensioner

I det här avsnittet går vi över några av de bästa terrängvagnarna på marknaden idag.