Barnvagn för dig som bor på landet - Vilken passar bäst?

 Om du bor på landet eller bara älskar långa promenader, kan en terrängvagn vara det bästa valet för dig och din baby.

Så vilka funktioner ska du leta efter?

Bra allroundfjädring, stora hjul som ger en jämnare körning över stötar (luftfyllda är ett plus men de gör punktering, så bär alltid en reparationssats).

Ett välvaddat säte och en handdriven broms - det här är lättare att använda än en fotbroms om du har på dig bröst eller skrymmande gångskor - är också användbara funktioner.

Avtagbara hjul kan vara en bonus, speciellt för att begränsa röra i din bil och hall när de blir leriga.

Vi har samlat våra val av de bästa terrängvagnarna nedan, som är perfekta för huruvida du planerar att gå utanför det misshandlade spåret varje dag, eller bara ha en och annan förflyttning över bumpigare marken.

Vad är en terrängvagn?

Terrängvagnar är typiskt trehjuliga barnvagnar eller traditionella barnvagnar med större luftfyllda däck och är avsedda att användas på en mängd olika ytor, inklusive gallerior, trottoar, gräs eller "terräng". (Se andra barnvagnstyper.)

En annan typisk egenskap är ett främre svänghjul som kan låsas när barnvagnen används på ojämnare ytor.

Terrängen misstas ofta för jogging eller körning av barnvagnar, men bör inte användas för att springa om inte användarens manual specifikt säger det.

Hur skiljer sig en terräng från en joggingvagn? En joggingvagn har ett stort, icke-vridbart (fast) framhjul och en handbroms-förutom de stora, luftfyllda däcken på några av dess terrängmodeller. De större hjulen gör barnvagnen lättare för användaren, och de luftfyllda däcken ger den lilla passageraren en mjukare körning.

De flesta terrängvagnar är inte lämpliga för spädbarn under 6 månader, såvida de inte är kompatibla med barnvagnar. Om du väljer en modell som tar emot barnbarnstolar, var noga med att fästa bilbarnstolen säkert i barnvagnen på förhand, enligt tillverkarens instruktioner, om du planerar att promenera eller gå snabbt. Om du inte gör det kan bilsätet glida eller till och med lossna från barnvagnen och ditt barn kan skadas. Vi rekommenderar inte att du trycker på en jogging barnvagn med en bebis yngre än ett år, men vissa experter säger att 6 månader är tillräckligt gamla. Be om din barnläkares åsikt innan du tar ditt barn ut för en körning.